tisdag 27 juli 2010

Märkligt och gott recept

Har testat ett lite märkligt recept. Märkligt för mig alltså kanske inte för dig. Supergott var det iaf, och pöjken gillade det BIG TIME!!

Köttfärsomelett

(recept och bild från tasteline.se)




Fyllning
400 gram köttfärs
salt och peppar
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lökar
3 msk vatten
1,5 msk tomatpuré
4 st ägg
1 dl grädde
2 msk smör


Täcke
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl crème fraiche
10 st cocktailtomater


Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.

Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i cirka 5 minuter. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225 grader.

Fördela köttfärsen i pajformen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela skivade coctailtomater över pajen. Grädda cirka 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.

Servera med grönsallad - smaklig måltid!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar