lördag 30 april 2011

Föräldraskap för Dummies!!!

Efter att ha läst ett inlägg på en annan blogg (och själv funderat i saken mååånga gånger) tar en bokidé upp huvudet på mig mer och mer.

Föräldraskap för Dummies

Tänk dig; Ni ligger på BB med ert nya lilla liv i närheten av er, helst på er, och ni tänker på allt ni ska och inte ska göra. Vilka fina, duktiga, pedagogiska, aldrig-göra-fel föräldrar ni kommer att vara. Eran son/dotter kommer alltid att vara älskad, ni kommer aldrig tänka dumma, helt ologiska tankar om barnet. Fint va? Det är det också, och det sträcker sig så långt som till den första sömnlösa natten med gallskrik.

Hade det inte varit skönt då att kunna gå tillbaka till den bok man fick på MVC (eller MHV) eller på BB och läsa sig till ett knep som hjälper för att få ungjäveln det älskade barnet att sova? Ja, visst hade det varit skönt!

Och när ungen kommer in i sina testperioder (läs: trotsperioder) kunde kan också läsa om hur man ska hantera de situationer som dyker upp.

För let's face it. Hur kul är det att klockan halv fem på morgonen stå och bre åtta mackor för att ungen ena gången vill ha ost och andra gången prickigkorv och vägrar att ta den föregående mackan? Eller när man hällt ut nästan en halv liter mjölk för att ena klunken ska vara vatten och andra mjölk - ur samma glas. Och allt detta ska du hantera utan att bli arg. För det lovade du ju där på BB, eller hur?

Utmaningen i hela bokidén är att få alla ungar att klämma sig in i samma fack, för hela idén fallerar ju om de alla är individer och tipsen inte fungerar för alla liksom.

3 kommentarer:

  1. Hoppas över det där med boken! Då kommer kvinnorna vara ännu äldre när de skaffar barn om de överhuvudtaget gör det då när de läser om hur det verkligen kan vara. Innan man får barn tror man ju att allt är sådär rosenrött och att det aldrig är jobbigt. Sen är det ju som tur är, visserligen hundra gånger jobbigare än man tror, men också en miljon gånger mysigare, roligare och härligare!

    Tack för din kommentar på min blogg, du är så söt!!

    SvaraRadera
  2. När vi gick på förlossningsförberedande kurs på sjukhuset förra gången jag var gravid (tillsammans med ett hundratal andra personer) så sa de till oss att blunda och föreställa oss att vi håller i vårt nyfödda barn. Så fick vi sitta i en halv minut ungefär. När vi sedan öppnade ögonen så frågade de hur många av oss som föreställde sig att bebisen skrek. :-D Det var en rätt så bra wake up call så att säga... ;-)

    SvaraRadera
  3. Hannah, det är nog sant. Haha, försökte få en snart nybliven mamma att förstå lite för ett tag sedan - gick inte bra alls. ;)

    Lilla Li, smart tänkt av dem!! Kanske skulle framföra det som förslag här också.

    SvaraRadera