torsdag 21 april 2011

Såld av Natasja T, Vera Efron

Boken Såld är en verklighetsbaserad bok. Sånna böcker har en tendens att gripa tag i en lite extra och det här var inget undantag.

Jag önskar dock att den vore lite annorlunda skriven. Historien är skrämmande bra och hemsk men själva boken är tjatig. Man får följa med i Natasjas tankar och de är som väntat ganska enkelspåriga. Att på nästan varannan sida läsa att hon är äcklad av sig själv är tillslut inte skrämmande bra det är bara hemskt tråkigt.

Att hennes tankar är ganska enkelspåriga har jag full förståelse för, det är inte det är menar. Men jag önskar att författaren kunde tagit bort några av de där styckena och ersatt det med lite handlig eller bara lämnat det. En gång per kapitel hade räckt. Gott och väl.

Bild och nedanstående text
 är lånad från adlibris.com
Såld är en skrämmande, gripande och sann berättelse om en ung rysk flicka som drömmer om ett bättre liv men istället faller offer för trafficking. Sjuttonåriga Natasja lockas av ett erbjudande som barnflicka i Sverige. Hennes biljett till frihet blir en värre mardröm än hon kunnat föreställa sig. Gång på gång säljs hon till olika män, men trots att hon sakta bryts ner vägrar Natasja in i det sista att ge upp. I all tysthet börjar hon planera sin flykt.
I Såld berättar hon om hur hon mot alla odds lyckades bli fri.När Såld först gavs ut väckte den stark debatt. Den uppmärksammades av bland annat SVT, TV4, Aftonbladet, Expressen, Metro och Stockholm City.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar