fredag 24 juni 2011

Se då för fan till att ändra dina egna inställningar och kommentarer! Barn gör inte som man säger, de gör som man gör.

Men vad trött jag blir på det där tjatet! Blir han inte fjollig om du klär honom så där? Vaddå, fjollig!?

Fjolla (femininum av fjolle, ursprungligen av fornsvenskan fol) betyder tok/toka, dåre, fjant eller enligt NE "flicka eller kvinna som saknar stadga i karaktär och intellekt".

Om jag väljer att klä min son i en mjukare klädstil (översatt till dummiespråk; flickfärger) eller att han gillar armband så betyder det för fan inte att han kommer att bli fjollig. Den som har träffat min son kan definitivt inte kunna påstå att han saknar karaktär eller intellekt.

Så skärp er! Det finns INGET som heter pojk- eller flickfärger - bara färger! Och för er som hävdar att smycken endast är för tjejer, ni som tycker att en kvinna ska vara kvinna och man ska vara man; har ni någonsin kollat in machokillarna inom musikbranchen? Är det fjollor hela bunten eller?? Och tycker ni det är en självklarhet att om ni gifter er ska mannen inte ha en ring, för det är ju ett smycke.

Jag säger - upp till kamp alla föräldrar, vill du förhindra att ditt barn blir mobbat för att barnet ser/är/beter sig mer annorlunda än vad som anses normalt? Se då för fan till att ändra dina egna inställningar och kommentarer! Barn gör inte som man säger, de gör som man gör. Och lär både dig själv och barnet att det är okej att vara precis som det är. Oavsett om du eller barnet gillar en "onormal" färg.

2 kommentarer:

  1. Helt rätt! De säger också det vi säger så håll tungan rätt i mun :) Glad midsommar!

    SvaraRadera
  2. De gör ju det, de små liven... ;)

    SvaraRadera