onsdag 23 januari 2013

Börjar SVT bli snåla?

Fick igår på bilradion höra om den nya tvavgiften som börjar gälla från februari. Och ärligt, är detta ett PR-trick? Vill de skynda på besluten de väntar på från regeringen? Har företagsfesterna blivit för kostsamma? Vad!?

De ska lägga ut hela sitt utbud på nätet och om en kanal har hela sitt utbud på nätet blir det också en betalkanal. Och eftersom SVT-kanalerna finansieras genom tv- och radioavgiften istället för som Viasat eller Canal digital så läggs alltså en avgift på alla hushåll.

Kul. Genomtänkt där. Verkligen.

Varför gör de helt enkelt inte som många andra kanaler? (Så som dom också har haft en variant av.) Lägga några serier öppna för alla, för att locka in tittarna till att bli medlemmar och betala en medlemsavgift. DÄR och DÅ kan de visa hela sitt utbud. Vad är det som inte lockar med den idéen?

Kommer de som har en lägre hastighet på uppkopplingen få en lägre avgift än de med högre? Med deras mättekniker som det talades om måste de ju nästan få uppgifter från leverantörerna om vilka hushåll som har uppkoppling. Eller? För då kan de lika gärna få se vilken sorts uppkoppling man har.

Okej, jag kan förstå att deras motiv är att skynda på beslutsprocessen. Men att det ska drabba hushållen? Nej, jag kan be om ursäkt om det är så men jag förstår helt enkelt inte idéen med att det ska drabba en tredje part.

Det talas mer och mer om att glappet mellan de socialaklasserna, ska det här också bli en sådan grej? 2000 kr om året är faktiskt mycket pengar för många. Och en dator med internet är nästan ett krav för att klara skolarbeten nuförtiden. Så är det verkligen helt genomtänkt av SVT att göra gapet större?

Just sayin...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar