torsdag 14 februari 2013

Hur använder du ditt kropsspråk?

Har du tänkt på vad du signalerar med din kropp, både medvetet och omedvetet? Varför jag säger både och är för att många faktiskt inte tänker på vilka budskap de förmedlar även om de gör en medveten handling. Hänger du med?

Du har säkert hört talas om teorin om varför män pillar med bältet i byxorna, drar i byxorna eller gör andra rörelser kring underlivet. Runt omkring snoppen helt enkelt.

Och kvinnans motsvarighet att pilla med håret eller läpparna.

Allt handlar om sex. Sexualitet.

Är sånna rörelser nedärvda för fortplantning (för att tala vetenskapligt) eller har samhället lärt oss att det är rätt rörelser att göra inför motsatt kön (eller de vi attraheras av)?

Har du tänkt på hur knäppt det känns att sitta i en annan ställning än den vanliga? För mig är den vanliga att sitta med korslagda ben och när jag då sitter bredbent känns det helt knäppt. Hur kommer det sig? Vana?

Prova ett tag att gör tvärtom. Sitt bredbent om du oftast sitter med korslagda ben och tvärt om. Borta tänderna med vänster hand istället för höger. Och så vidare.

Men se dig omkring och tänk efter. Hur du står, går och sitter. Ditt sätt att agera när du pratar med någon. Allt påverkar hur du uppfattas och hur du uppfattar andra.

Att möta någon med korslagda armar, stående med benen brett isär ger en helt annan bild än att möta någon som står lite ihopslafsad, händerna bakom ryggen och blicken nedsänkt. Eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar