lördag 23 mars 2013

Earth Hour 2013 - den 23 mars - I will if you will

Earth Hour är världens största miljö- och klimat­mani­festa­tion. Förra året deltog över halva Sveriges befolk­ning. Global upp­värm­ning har varit ett hett ämne under många år nu och forsk­ningen visar att vi riskerar en 4 graders tem­peratur­ökning inom 100 år om vi fort­sätter med dagens ohåll­bara resurs­användning.

En ökning med 4 grader skulle innebära att det blir varm­are på många platser och att vi skulle uppleva många fler extrema oväder. Havsytan kan höjas så mycket att hela länder riskerar att dränkas och bara vid 1 meters havs­nivå­höj­ning drabbas 145 miljoner människor. Dess­utom inne­bär en sådan ökning sanno­likt att ca 40 procent av alla djur­arter dör ut och att Italien, Spanien, Grekland och Turkiet för­vand­las till något som kan liknas vid ett öken­landskap.

Earth Hour är Världs­natur­fondens mani­festation för att visa att det finns alter­nativ till dessa kata­strof­scena­rion. Under en timme samlas människor från hela värl­den och släcker ljuset för att skicka en tydlig signal till våra besluts­fattare om behovet av en omedel­bar omställ­ning mot en håll­bar framtid. De visar också sitt enga­ge­mang och sin vilja att förändra.


I will if you will

Med kampanjen I Will If You Will vill vi förändra beteenden bortom själva Earth Hour-timmen, tillsammans skapar vi en bättre framtid. I Will If You Will går ut på att personer, skolor, städer och företag ska utmana andra att göra klimatsmarta val. Genom utmaningarna kan vi engagera människor till nya vanor och på sikt uppnå en riktig förändring.

Så använd I Will If You Will till att utmana folk i din omgivning att starta en ny grön eller klimatsmart vana! I gengäld kan du lova att bli ännu bättre, kanske blir du vegetarian eller säljer din bil? Eller ge de som antar din utmaning en belöning, kanske kan du bjuda dina kompisar på vegetarisk lyxmiddag eller sjunga karaoke på nästa firmafest?

Texten är hämtad från www.wwf.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar