torsdag 31 oktober 2013

Busenkel chili con carne

Testade ett nytt recept på chili con carne i helgen. Supergott! Och så himla enkelt. Barnen gillade också maten, vilket i detta fall betydde att Hampus åt mängder med ris och Sebbe åt mängder med färs. De där två alltså.. Tillsammans får de ihop en kostcirkel men var för sig - tveksamt.

Bildkälla

Barnens chili con carne

Färs
Olja
Kikärtor
Taco chunkysås (en burk, styrka bestämmer du själv)
Tomatsås med vitlök och chili (en förpackning)
Tortillabröd
Avokado
Gräddfil

Gör så här:

Sätt igång ugnen på 225 grader.

Stek färsen så att den blir brun och grynig. Häll av kikärtorna och skölj i kallt vatten. Häll sedan ned dem i den stekta färsen.

Rör i både tacosås och tomatsåsen, låt puttra. Cirka fem-tio minuter. Eftersom jag ofta lagar mat med viltkött låter jag det puttra länge, länge.

Pensla tortillabrödet med olja och lägg på en plåt. Grädda mitt i ugnen i cirka fem minuter. Passa noga! De är lätta att bränna. Bryt sedan sönder brödet till chips.

Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur innehållet. Mosa med gaffel.

Servera chilin med brödet, avokadomoset och gräddfil. Vi hade ris till också - mumsigt!

2 kommentarer:

  1. Du menar att barnen kanske är lite lika ett annat par barn? De som alltid delade på sina kååv me bjöö med varandra? Den ena åt korvarna och den andre åt bröden så som jag minns det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En aning åt det hållet.. Börjar ana en tendens om vi säger så. ;)

      Radera