tisdag 8 oktober 2013

Förvirrade familjen och familjelördag

Det går lugnt att påstå att min familj är en aning förvirrad. Som att gubben inte helt håller reda på vem som har skor som passar eller inte. Eller att jag som i lördags var helt övertygad om att det var Mamma mu-dag på stadsbiblioteket. Hampus som är helt frikking besatt av bondgårdar och allt som hör till var ju såklart överlycklig när jag berättade om att mamma mu skulle vara där.

Vilket är nästa helg. Den 12 oktober. Så det är tur att Hampus än så länge, när det gäller sånt där, har teflonminne. Och kom igång och lekte med annat.

Biblioteket som vi har här är verkligen superbra, en stor lekhörna med ett mini-bibliotek och läshörna. En stor berättar-kommer inte på något bra ord-koja plus en lite mindre lekhörna. Att jag å ena sidan tycker lite synd om de som läser tidningar (det är i samma del av biblioteket) hör bara delvis hit. För mittemellan finns fiket och det är så bra att komma åt det både från läsardelen och barndelen. De får tåla en del hojtande. För det kan bli väldigt hög ljudvolym ibland, speciellt om helgerna när det är fler barn vid samma tidpunkter.


På lördag alltså, då är det Mamma mu-dag på biblioteket och då kommer vi göra ett nytt försök att få tag i den där kossan. Om du har vägarna förbi så titta gärna in, det brukar vara mycket pyssel, filmer och högläsning. Och en aning speciell fika. Under en av de andra familjelördagarna så kunde vi äta spökfika. Tror att det var Alfons Åberg som va huvudpersonen då. Så det är lite spännande vad de hittar på denna gång. Allt som kallas "mocka" kommer i alla fall att gå bort hos mig. Haha!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar