måndag 28 oktober 2013

Vatten, vatten - bara vanligt vatten..

Har ju glömt att meddela att vi återigen har vatten i hushållet. Rent vatten. Inte det där utspädda vatten o'boy-vattnet som vi hade förut. Har knappt vågat smaka på det nya vattnet ännu, men det används flitigt i tvättmaskinen kan jag lova!

Har saknat vår tvättmaskin såå mycket! Visst har det varit skönt att slippa tvätta ett tag, men det blir ju så krångligt i längden. Desutom åkte hela familjen på magsjuka förra veckan så tvätthögen kan vi säga nådde nya höjder. Bokstavligt talat.


Personalen på firman som vi anlitade för att borra ny brunn har varit så himla trevliga och snabba under hela arbetet. Det tog inte ens tre arbetsdagar sen hade vi vatten i kranarna igen. Själv fick jag ett psykbryt på fredagen när de började borra och inte hittade en vattenåder utan sa att vi skulle "trycka" på måndagen. Men killarna som var hos oss lugnade gubben som i sin tur lugnade mig och helgen blev ändå rätt lugn. Trots o'boy-vattnet.

Det har varit sån himla tur också att vi kunnat använda det lilla vatten som ändå fanns i den gamla brunnen, till toaletterna. Att vara utan dricksvatten är svårt. Skitsvårt. För vi använder ju vatten till nästan, i stort sett, alla sysslorna hemma. Men att vara utan vatten totalt. Nej fy! Det hade varit helt omöjligt för oss.

Nu återstår ett vattenprov innan vi kan känna oss helt klara med vattnet. Få klartecken på att det är tjänligt och så. Samt att vänja sig vid den nya smaken. Men det måste vänta ett par veckor till, provet alltså. Det är för att provet ska visa så rätt som möjligt, annars är risken att det borrdamm som fanns i hålet även ger ett felaktigt resultat.

Vi har på köpet lärt oss en läxa, att alltid ligga så långt i framkant som möjligt med huset. Nästa steg blir alltsa att göra iordning avloppet. För vi kan se det framför nu, gör vi inget snarast kommer det som ett brev på posten när vi tar upp planerna för badrumsrenoveringen igen. Problemen har ju en tendens att dyka upp när vi snackar om badrum hemma. Men nu jäklar ska problemen inte få chansen att hoppa på oss som sist!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar